NOVA GODINA – ISTANBUL 31.12.24 – 04.01.25 - objavljeno: 15.10.2024 | kategorija: Avion

ISTANBUL – NOVA GODINA

31.12.24 – 04.01.25

POLAZAK: 31.12.2024. (Utorak) iz Sarajeva.
Let TK1024, vrijeme leta u 08:20 sati                      

POVRATAK: 04.01.2025. (Subota) iz Istanbula.
Let TK1021, vrijeme leta u 14:45 sati
 

1.Dan 31.12.2024. (Utorak) SARAJEVO – ISTANBUL           NOVA GODINA

Planirani dolazak putnika na MA Sarajevo u 06:20 sati. Priprema za let broj TK1024 (Turkish Airlines). Planirano vrijeme leta u 08:20 sati. Dolazak na Aerodrom Istanbul planiran je u 12:15 sati. Nakon pasoške i carinske kontrole, bus transfer do hotela. Istanbul je savršen      spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, fabričkih dimnjaka i prekrasnih palača bude neke od priča iz Hiljadu i jedne noći.Smještaj u hotel. Individualni javni doček Nove godine ili predlažemo fakultativno doček NOVE GODINE u restoranu sa turskim folklornim programom, orijentalnim plesom i muzikom.  Noćenje.

2.Dan 01.01.2025. (Srijeda) ISTANBUL – CITY TOUR

Doručak. Fakultativno polazak na pješački razgled grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku (posjeta džamiji Sulejmaniji, antičkom Hipodromu, Egipatski obelisk, Plava džamija – Ahmedija, džamija Aja Sofija, Topkapi palata (bez ulaznica) (Ulaz u Aja Sofiju, Plavu džamiju i dvorište Topkapi Palate bez naplate ulaznica)…, Slobodno vrijeme na Sultanahmetu i Kapali čaršiji. Povratak u hotel individualno. Fakultativno Repriza Nove godine – VEČERA U RESTORANU SA MUZIKOM I ORIJENTALNIM PLESOM  Noćenje.

3.Dan 02.01.2025. (Četvrtak) ISTANBUL – BOSFOR – TAKSIM

Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak na vožnju brodom Bosforom u trajanju od jednog sata(u slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, brod). Ploveći kroz Bosforski moreuz koji razdvaja Europu i Aziju, odnosno koji spaja Mramorno i Crno more, putnici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu Istanbula. Bosforski moreuz je srce Istanbula, a krstarenje Bosforom pruža najbolji pogled na mnoge od najpopularnijih i najljepših atrakcija Istanbula, uključujući palaču Dolmabahçe, džamiju Ortaköy i tvrđavu Rumeli Hisari. Nakon plovidbe planiran je odlazak na Taksim. Zajednički dolazak na trg Taksim, a nakon toga planirano je slobodno vrijeme za šetnju i shoping u poznatoj Istikal ulici. Sastanak grupe kod Galata tornja. Putnici će imati mogućnost samostalnog ulaza na Galata toranj. Zajednička šetnja do tramvajske stanice “Karakoy”. Vožnja tramvajem do stanice u blizini hotela ili individualno po želji.. Noćenje.

4.Dan 03.01.2025. (Petak) ISTANBUL – EYUP  – PIERRE LOTTI

Doručak. Nakon doručka planiran je fakultativni odlazak do Eyup Sultan džamije, gdje se nalazi turbe Mehmet Paše Sokolovića i vidikovac Pjer Lotti. (U slučaju manjeg broja od 15 prijavljenih putnika, koristit ćemo javni gradski prevoz, tramvaj, metro ili brod). Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

5.Dan 04.01.2025. (Subota) ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak.  Odjava  iz  hotela.  Slobodno  vrijeme.  Bus  transfer  do  aerodroma. Let Istanbul – Sarajevo planiran u 14:45 sati. Broj Leta TK1021. Dolazak u Sarajevo planiran je u 14:40 sati. Kraj usluge.

 

Cijena 899,00 KM      za rezervacije do 01.11.2024.

CIJENA UKLJUČUJE:

Avio prevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines), aerodromske takse u Sarajevu i Istanbulu, prtljag do 23 kg po osobi, 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* (Stari dio grada, Laleli) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama, bus transfer aerodrom – hotel – aerodrom, usluge predstavnika agencije – partnera u Istanbulu, troškove rezervacije i organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

obavezno međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 15 KM (za osobe preko 65 godina iznosi 30,00 KM), fakultativne izlete, doplata za 1/1 sobu 280,00 KM.

USLOVI PLAĆANJA: 50% prilikom rezervacije (nepovratni dio avio karte), ostatak 20 dana do polaska na putovanje.

NAPOMENA: Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste  Golden tours doo nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa. – Kalkulacija rađena na bazi 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, povećanja cijene goriva i drugih kalkulativnih elemenata zadržavamo pravo povećanja cijene aranžmana ili otkaza putovanja.  Uz ovaj program putovanja važe Opšti uslovi o organizovanju putovanja Golden tours doo Tuzla.

*PREDLAŽEMO UPLATU OSIGURANJA OD OTKAZA PUTOVANJA*